Gratis verzending naar DPD afhaalpunten ✓

Levering: 2-4 werkdagen ✓

+80.000 verkochte producten ✓

14 dagen volledig retourrecht ✓

Het verhaal achter Anodyne

Anodyne wordt steeds groter! In september 2017 bestaan we zelfs al drie jaar! We krijgen wel eens de vraag hoe het allemaal is begonnen, en naar aanleiding van onze ”verjaardag” vertellen we de (nog) korte geschiedenis achter Anodyne.

 

In september 2014 opende Anodyne in Denemarken, als een bijproject van het echtpaar Kenneth en Mia Avnsted. Na verschillende behandelingen, operaties en optrainingen vanwege chronische rugklachten, maakte Kenneth kennis met het houdingcorrigerende shirt van zijn fysiotherapeut. Deze therapeut werkt actief met lichaamshouding door middel van elastieken en tape. Na het shirt een aantal maanden te hebben gebruikt, merkte Kenneth een zeer grote daling van zijn klachten en spierspanningen, en samen met Mia besloot hij om de shirts te importeren en doorverkopen, naast zijn eigen baan. Als het zijn klachten zo goed kon verhelpen, zouden andere misschien net zo veel baat bij het gebruik van deze shirts kunnen hebben.

 

Kenneth en Mia Gaardmand Avnsted

Kenneth en Mia kochten 50 shirts van de producent in Californië en tussen september 2014 en de zomer van 2015 groeide hun bedrijfje al snel. Kenneth en Mia werkten naast hun normale banen aan de ontwikkeling van Anodyne. Kenneth als Digital Projectleader en Mia als zelfstandig diergedrag therapeut. Anodyne was een bescheiden onderneming; het magazijn/kantoor was in een zijkamer van hun apartement nabij Aarhus, Denemarken. Nadat ze thuis kwamen van hun werk bestond de avond en nacht uit het beantwoorden van e-mails en het verzenden van orders.

 

Anodynes eerste kantoor/magazijn in Solbjerg, Aarhus.

In juli 2015 begon de groei verrassende vormen aan te nemen, en Anodyne was op dat moment al groter dan Kenneth en Mia durfden te dromen. Elke maand verzonden ze honderden orders via het lokale postkantoor. Ze besloten om te onderzoeken of er een mogelijkheid was om te investeren in hun zaak zodat ze konden uitbreiden naar Duitsland. Zo leerden ze Esben Mols Kabell en Anders Grønberg kennen – een duo dat achter het succesvolle Deense Lasertryk.dk staat. Esben en Anders vonden Anodyne een zeer interessant project en staken hier graag tijd en geld in, waardoor Anodyne het exclusieve distributierecht kon verkrijgen voor de producten van het Amerikaanse AlignMed – ’s werelds leidende producent van houdingscorrigerende kleding.

 

Eind 2015 reisden Kenneth en Mia naar Californië om het distributiecontract met AlignMed te ondertekenen – de uitbreiding kon beginnen, en het contract bevatte direct al 11 Europese landen!

 

Het eerste bezoek aan AlignMed in Californië, eind 2015

Op 2 januari 2016 verhuisd Anodyne van de zijkamer naar een lokaal binnen Lasertryk, aan de P.O. Pedersensvej in Aarhus Noord, waarna Anodyne de voltijdse dagbesteding van Kenneth en Mia wordt. Er volgen vier maanden van planning en voorbereidingen voor het openen in 10 nieuwe landen, die allen binnen een jaar geopend dienen te worden. Er wordt dag en nacht gewerkt om alles te vertalen en alle processen optimaal te laten verlopen.

 

Anodyne’s eerste ”echte” kantoor binnen Lasertryk.

Het eerste nieuwe land, Zwitserland, opent als zelfstandige onderneming in mei 2016 met een lokale directeur, Fabian Hofmann. In de loop van de zomer openen ook Duitsland en Oostenrijk, waarna de eerste twee werknemers worden aangesteld, een voor de Duitse klantenservice en een voor in het magazijn.

 

Alle te bedrukken documenten worden in 8 verschillende talen bedrukt, zodat Anodyne richting het zuiden kan gaan uitbreiden.

In september en oktober 2016 worden de volgende werknemers aangenomen en in de loop van de winter worden achtereenvolgens de markten in Nederland, België, Zweden, Finland en Luxemburg geopend.

 

In november en december 2016 gaat het zo goed, dat Anodyne in 50 dagen tijd meer dan 10.000 pakken weet te verzenden in 9 verschillende landen.

 

In november en december worden er dagelijks gemiddeld meer dan 250 orders verstuurd.

In januari en maarts van 2017 opent Anodyne de deuren in Frankrijk en Noorwegen, de laatste twee landen van de grote winterse operatie. Ook Noorwegen wordt door een lokale directeur geleid, Rune Johanessen.

 

Rune, Fabian, Mia en Kenneth bij AlignMed in Californië, mei 2017.

Inmiddels werken er 15 fantastische medewerkers, uit 6 verschillende landen, dagelijks aan het doorontwikkelen van Anodyne. Sinds het begin in een kamer van 11 vierkante meter, drie jaar geleden, hebben we al meer dan 55.000 producten verstuurd naar klanten in 11 verschillende landen. Producten waar we binnen Anodyne zeer trots op zijn, omdat wij de enige door de FDA als medisch hulpmiddel goedgekeurde kleding verhandelen, waardoor dagelijks duizenden mensen minder last van spanningen en pijn ervaren. Dit geeft ons een heel goed gevoel en zorgt ervoor dat we dagelijks 100% geven.

 

Wij zijn zeer benieuwd naar wat de toekomst ons zal brengen, maar we zijn in ieder geval nog lang niet klaar! Er staan nog steeds landen waar we graag willen openen, producten worden doorontwikkelt en er zijn nog genoeg lichaamshoudingen die geholpen kunnen worden! ;-)

 

BEDANKT VOOR HET VERTROUWEN IN ONS! Zonder jullie, lieve klanten, ambassadeurs, verkooppunten en geïnteresseerden, zou dit nooit gelukt zijn!

 

Met vriendelijke groeten,

 

Kenneth, Mia, Danny, Kamilla, Dorthe, Jonne, Fabian, Rune, Peter F, Alison, Tina, Lone, Peter, Esben en Anders.